Schade door bodembewegingen door gaswinning in Groningen: Uw vergoedingsopties

21-05-2024

Heb jij schade aan uw woning of ander object en vermoedt je dat dit door bodembewegingen als gevolg van gaswinning in Groningen is ontstaan? Dan kan het zijn dat jij in aanmerking komt voor een vergoeding. Er zijn verschillende vergoedingsopties beschikbaar. Dit kan gaan om een vaste vergoeding, een financiële vergoeding op maat of herstel. Wel van belang dat je in het verleden geen vergoeding hebt gekregen. Een onafhankelijke inspecteur zal de schade beoordelen.

Lees hieronder meer over deze opties.

Vaste vergoeding

Als woning eigenaar kan je schade aan jouw woning melden. Indien dit de eerste schademelding op het adres is en jij voldoet aan de andere voorwaarden, kun je kiezen voor een vaste vergoeding.  Dit houdt in dat er eenmalig een vast bedrag wordt uitgekeerd voor alle mijnbouwschades. Voor meer informatie kan je terecht op de website van het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG).

Financiële vergoeding op maat

Wanneer je schade ontdekt aan je woning of ander gebouw, kan je ook kiezen voor een schademelding die via maatwerk wordt afgehandeld. Dit betekent dat er een schade-opname plaatsvindt. Een deskundige beoordeelt de oorzaak van de schade en bepaalt het bedrag dat nodig is om de schade te herstellen. Voor meer informatie kan je terecht op de website van IMG.

Herstel

Een andere optie is dat jij als eigenaar niet financieel gecompenseerd wordt, maar dat de schade wordt hersteld. Dan kan herstel in natura een interessante optie zijn voor jou. Hierbij wordt een aannemer ingeschakeld om de schade voor u te herstellen, waardoor u geen financiële vergoeding ontvangt. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van IMG.

Contacteer ons voor ondersteuning

Wil jij zeker zijn dat er geen schades worden gemist tijdens de opname en dat jij als eigenaar volledig wordt gecompenseerd?

Neem dan contact op met Van der Meulen Makelaars.

Wij werken samen met specialisten op het gebied van aardbevingsschadevergoeding om ervoor te zorgen dat jij krijgt waar je recht op hebt.

Voor meer informatie over deze vergoedingsregelingen kun jij hier de website van IMG bezoeken.